Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
c. à café de jus de citron
lub 1 c. à café de vinaigre blanc - 100 g de lait écrémé
- 100 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 20 g de fromage à tartiner
-
3 - 4
pincées de zaatar, à ajuster en fonction des goûts
(opcjonalnie)
lub 3 - 4 pincées de thym déshydraté, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1566.8 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 589.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Msemen
40min
Citronnade
5min
Harira
7h
Soupe harira
40min
Petites crêpes à la crème de lait et pistache (Katayef achta)
50min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min