Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de lait
- 30 g de poudre d'amande
- 100 g de farine de riz
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- fruits secs variés, pour la finition
- miel, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1077.5 kJ / 256.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 100.5 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50 min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1h 5min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2h 35min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min