Risotto au citron, artichauts et coques

Risotto au citron, artichauts et coques

3.7 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

La marinière de coques
  • échalotes
    2
  • de beurre
    40 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées et bien lavées
    1000 g
    1000 g de palourdes fraîches
  • de persil frais
    10 brins
  • champignons de Paris frais coupés en quatre
    5
  • de vin blanc
    200 g
Le risotto au citron
  • échalote
    1
  • de beurre
    40 g
  • de riz spécial risotto, type arborio
    300 g
  • le zeste d'un citron jaune
  • de vin blanc
    150 g
  • de fumet de poisson en poudre
    2 ½ c. à café rase
  • d'eau
    600 g
  • de ciboulette fraîche ciselée
    1 botte
  • de jus de citron
    2 traits
  • d'artichauts à l'huile
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497.3 kcal / 2080.8 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 55.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...