Carpaccio de betteraves et burrata

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

  • 100 g d'huile d'olive extra vierge
  • 30 g de vinaigre blanc
  • 15 g de jus de citron
  • 1 c. à café de moutarde de Dijon
  • 10 g de sirop d'érable
  • 5 c. à café de basilic déshydraté
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ¼ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Les betteraves
  • 1100 g d'eau
  • 800 g de betteraves crues
  • 120 g de roquette
  • 250 g de fromage burrata en morceaux
  • 2 c. à soupe de grenade (opcjonalnie)
  • 2 c. à soupe de noix de pécan (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303.9 kcal / 1271.4 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 12.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Sód 436.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...