Bisque de gambas et fenouil

Bisque de gambas et fenouil

4.7 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 20 gambas crues, non décortiquées
  • 1 échalote
  • 1 branche de céleri en tronçons
  • 140 g de beurre en morceaux
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 c. à café de graines de fenouil
  • 2 c. à café de graines d'anis vert
  • 2 c. à soupe de concentré de tomate
  • 1 fenouil émincé
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 50 g de pastis
  • 250 g de fumet de poisson
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs
  • 500 g de crème liquide 30-40% m.g.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 614 kcal / 2544 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...