Wersje kompatybilne
Risotto de printemps au bouillon d'épluchures
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 1 botte d'épluchures d'asperge
- 100 g de petits pois frais, les cosses seulement
- 1 artichaut, les feuilles seulement
- ½ botte de fanes de carotte
- 1500 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
Le risotto
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 225 g de riz spécial risotto, type arborio
- du sel
- du poivre moulu
- 45 g de vin blanc
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Limoncello
384h
Sopa de Lima à la mode du Yucatan
40min
Zaatar mélange aromatique
5 min
Confiture d'oignons
Brak ocen
Tartelette aux asperges
14 godz.
Cabillaud et risotto betterave-citronnelle
2 Std. 10 Min
La sauce sriracha 🌶️🌶️🌶️
168 godz. 30 min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Rouleaux d'aubergine végans
15h
Sorbet courgette-citron
8 Std. 5 Min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 godz.