
Wersje kompatybilne
Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre blond
- 10 feuilles de verveine (fraîche ou séchée)
- les graines d'1 gousse de vanille
- 250 g de rhubarbe épluchée, en tronçons d'1 cm
- 350 g de fraises coupées en quatre
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
- 2 c. à soupe de mascarpone
- 15 g de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 325 kcal / 1359 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 26 g