Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes, coupées en morceaux
- 300 g de courge butternut, coupée en morceaux
- 150 g d'eau
- 60 g de cassonade
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur et égrainée
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 562.7 kJ / 134 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 8.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compote pomme-carotte à la cannelle (Pour les grands et les tout-petits)
1h
Compote poire-rhubarbe
25 min
Salade de choucroute
15min
Confiture abricot-gingembre
1h 55min
Confiture de potiron à l'orange
6h 45min
Riz au lait et coulis d’abricots à la fleur d’oranger
1h
Compote de prune à la cannelle
25 min
Confiture de pêches
1h 5min
Compote pommes-pruneaux et flocons d'avoine
35min
Compote pommes-châtaignes
20 min
Compote coing-pomme-framboise
30 min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30 min