Bar et fenouils caramélisés

Bar et fenouils caramélisés

5.0 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 5 gousses d'étoile de badiane
  • 1 c. à café de piment séché en flocons
  • 6 brins de romarin frais
  • 2000 g de gros sel
  • 200 g d'eau
  • 1 ½ de citrons jaunes non traités (1 citron coupé en rondelles (5 mm) et ½ citron, zeste et jus)
  • 2 bars entiers, vidés et nettoyés (max. 38 cm de long, env. 900 g au total)
  • 5 g de moutarde
  • ¾ c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 50 g d'huile d'olive
  • 400 g de bulbe de fenouil paré et coupé en quartiers (env. 3-4 cm)
  • 20 g de vinaigre blanc

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1260 kcal / 5271.8 kJ
Białko 210.4 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 11.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 2244.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...