Biszkopt cytrynowy
TM6 TM5

Biszkopt cytrynowy

4.8 (15 ocen)

Składniki

  • 180 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka z 1 cytryny, ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 200 g cukru
  • 8 jajek
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
456.1 kJ / 109 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
19.5 g
Tłuszcz
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
0.3 g
Sód
45.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy