Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka z 1 cytryny, ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 200 g cukru
- 8 jajek
- 1 - 2 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456.1 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 45.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 Std.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 Min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Frużelina malinowa
10 Min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 Min
Krem limonkowy do tortów
55min
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45min
Biszkopt pistacjowy
4 Std.