Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka z 1 cytryny, ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 200 g cukru
- 8 jajek
- 1 - 2 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456.1 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 45.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biszkopt genueński z masłem
4h
Krem limonkowy do tortów
55min
Żelka mango do tortów
3h 25 min.
Biszkopt szpinakowy
4 Std. 15 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48j
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min