Biszkopt cytrynowy

Biszkopt cytrynowy

4.8 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji

Składniki

  • 180 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 200 g cukru
  • 8 jajek
  • 1 - 2 krople barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 45.9 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 456.1 kJ / 109 kcal
Tłuszcz 1.9 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...