
Urządzenia i Akcesoria
Pączki z kremem ajerkoniakowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 sztuk
Składniki
Budyń ajerkoniakowy
-
280 g mleka
-
200 g likieru jajecznego
-
2 żółtka
-
80 g cukru
-
50 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
Pączki
-
250 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 żółtka
-
2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
-
1 szczypta soli
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Krem ajerkoniakowy i nadziewanie
-
250 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
300 g cukru pudru
-
30 g likieru jajecznego
-
35 g wrzącej wody
-
150 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
30 g mleka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
472.8 kcal /
1978.2 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
134.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Krem pistacjowy
37 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Likier pistacjowy
2 godz. 30 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min