Urządzenia i Akcesoria
Pączki z kremem ajerkoniakowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 sztuk
Składniki
Budyń ajerkoniakowy
-
280 g mleka
-
200 g likieru jajecznego
-
2 żółtka
-
80 g cukru
-
50 g mąki pszennej
-
40 g skrobi ziemniaczanej
Pączki
-
250 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 łyżeczki suchych drożdży, (10 g, patrz wskazówka)30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 żółtka
-
2 łyżki wódki2 łyżki spirytusu rektyfikowanego 96%
-
1 szczypta soli
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Krem ajerkoniakowy i nadziewanie
-
250 g sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
300 g cukru pudru
-
30 g likieru jajecznego
-
35 g wrzącej wody
-
150 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
30 g mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
134.2 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1978.2 kJ /
472.8 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 Min
Deser piña colada
3 Std.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 Std. 30 Min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 Std. 15 Min
Malinowe wyspy
9 Std.
Czekoladowa kawa mrożona
10 Min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 Std.
Wuzetka (W-Z)
9 Std. 20 Min
Ciasto serowe z batatami
2 Std.
Smoothie z jagodami acai
10 Min
Eklerki pistacjowe
4 Std.
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 Std. 25 Min