
Urządzenia i Akcesoria
Makaroniki truskawkowe
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
Ganache truskawkowy
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki120 g
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
cukru10 g
Makaroniki
-
migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)110 g
-
cukru pudru110 g
-
ocet do przetarcia
-
białek (patrz wskazówka)100 g
-
cukru100 g
-
barwnika spożywczego różowego (patrz wskazówka)1 - 2 końcówki noża
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
74.1 kcal /
309.9 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
10 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Cake pops na święta
6 godz.
Makaroniki malinowe
1 godz. 20 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min