Urządzenia i Akcesoria
Makaroniki truskawkowe
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 sztuk
Składniki
Ganache truskawkowy
-
120 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
60 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g cukru
Makaroniki
-
110 g migdałów, blanszowanych (patrz wskazówka)
-
110 g cukru pudru
-
ocet do przetarcia
-
100 g białek (patrz wskazówka)
-
100 g cukru
-
1 - 2 końcówki noża barwnika spożywczego różowego (patrz wskazówka)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
10 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
309.9 kJ /
74.1 kcal
Tłuszcz
3.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min