
Urządzenia i Akcesoria
Słodkie maślane rogale
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 sztuk
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia120 g
-
cytryny ekologicznej½
-
mleka200 g
-
żółtka3
-
cukru pudru80 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
soli1 łyżeczka
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
-
cukru perlistego do posypania5 łyżek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
221.2 kcal /
925.6 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
159.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cynamonki na parze
50 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Chleb tygrysi
4 godz.
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Kajzerki
15 godz. 45 min
Bagietki
15 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min