Rolada kawowo-orzechowa

Rolada kawowo-orzechowa

4.7 194 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji

Składniki

Biszkopt
  • jajek
    6
  • soli
    1 szczypta
  • cukru pudru plus 1 łyżka
    140 g
  • kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
    1 łyżeczka
  • orzechów laskowych posiekanych
    20 g
  • mąki pszennej
    60 g
  • likieru z orzechów laskowych
    4 - 5 łyżek
Krem kawowy i dekoracja
  • fixu do bitej śmietany
    20 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
    200 g
  • cukru pudru
    80 g
  • kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    100 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    2 łyżeczki
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
  • cukier puder do oprószenia
  • orzechy laskowe posiekane, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 448.1 kcal / 1874.6 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 40.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 192 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...