Urządzenia i Akcesoria
Rolada kawowo-orzechowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Biszkopt
-
6 jajek
-
1 szczypta soli
-
140 g cukru pudru plus 1 łyżka
-
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
20 g orzechów laskowych posiekanych
-
60 g mąki pszennej
-
4 - 5 łyżek likieru z orzechów laskowych
Krem kawowy i dekoracja
-
20 g fixu do bitej śmietany
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
80 g cukru pudru
-
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
cukier puder do oprószenia
-
orzechy laskowe posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
192 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
1874.6 kJ /
448.1 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Ciasto Marlenka
27 godz. 40 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.