
Urządzenia i Akcesoria
Rolada kawowo-orzechowa
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
Biszkopt
-
jajek6
-
soli1 szczypta
-
cukru pudru plus 1 łyżka140 g
-
kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)1 łyżeczka
-
orzechów laskowych posiekanych20 g
-
mąki pszennej60 g
-
likieru z orzechów laskowych4 - 5 łyżek
Krem kawowy i dekoracja
-
fixu do bitej śmietany20 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
serka kremowego śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki200 g
-
cukru pudru80 g
-
kawy rozpuszczalnej w proszku (nie granulowanej)1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki100 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
cukier puder do oprószenia
-
orzechy laskowe posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
448.1 kcal /
1874.6 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
40.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
192 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska