Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Baza do kremu z białej czekolady
-
150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Nadzienie malinowe
-
300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g malin, świeżych
-
30 g cukru
Kruszonka
-
80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g mąki pszennej
Ciasto parzone
-
250 g wody
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g cukru
-
½ łyżeczki soli
-
150 g mąki pszennej
-
4 jajka
Krem z białej czekolady
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Składanie ptysiów
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
217.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1884.5 kJ /
450.4 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malinowe wyspy
9h
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Ciasto ptysiowe
1h 10min
Ptysie
2h 15min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Eklerki pistacjowe
4h
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min