Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Baza do kremu z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
Nadzienie malinowe
-
malin, świeżych300 g
-
cukru30 g
Kruszonka
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
mąki pszennej80 g
Ciasto parzone
-
wody250 g
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
cukru10 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej150 g
-
jajka4
Krem z białej czekolady
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
Składanie ptysiów
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
450.4 kcal /
1884.5 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
217.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Biszkopt pistacjowy
4 godz.
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min