Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady

4.5 203 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

Baza do kremu z białej czekolady
  • 150 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Nadzienie malinowe
  • 300 g malin, świeżych
    300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 30 g cukru
Kruszonka
  • 80 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 70 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 80 g mąki pszennej
Ciasto parzone
  • 250 g wody
  • 90 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 g cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 jajka
Krem z białej czekolady
  • 250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Składanie ptysiów
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 450.4 kcal / 1884.5 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 217.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...