Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady

4.5 198 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk

Składniki

Baza do kremu z białej czekolady
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
Nadzienie malinowe
  • malin, świeżych
    300 g
    300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    30 g
Kruszonka
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    70 g
  • mąki pszennej
    80 g
Ciasto parzone
  • wody
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    90 g
  • cukru
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    150 g
  • jajka
    4
Krem z białej czekolady
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
Składanie ptysiów
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 450.4 kcal / 1884.5 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 32.1 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 217.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...