Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Baza do kremu z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
Nadzienie malinowe
-
malin, świeżych300 g
-
cukru30 g
Kruszonka
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
mąki pszennej80 g
Ciasto parzone
-
wody250 g
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
cukru10 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej150 g
-
jajka4
Krem z białej czekolady
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
Składanie ptysiów
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
450.4 kcal /
1884.5 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
32.1 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
217.2 mg