Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt genueński z masłem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
16 porcji
Składniki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
230 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
57.5 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
663.5 kJ /
158.6 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Frużelina malinowa
10 min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 min
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min