Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 230 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 663.5 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 57.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem limonkowy do tortów
55min
Żelka mango do tortów
3h 25 min.
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Biszkopt cytrynowy
4h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Krem pistacjowy do tortów
6 Std. 15 Min
Frużelina malinowa
10 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4h