Urządzenia i Akcesoria
Eklerki pistacjowe
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
18 sztuk
Składniki
Nadzienie malinowe
-
malin, świeżych300 g
-
cukru30 g
Kruszonka
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
mąki pszennej80 g
Ciasto parzone
-
wody250 g
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
cukru10 g
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej150 g
-
jajka4
Krem pistacjowy i dekoracja
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki180 - 200 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych250 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej100 g
-
maliny, świeże do dekoracji (ok. 250 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
414.1 kcal /
1732.8 kJ
Białko
8.5 g
Tłuszcz
30.4 g
Węglowodany
29.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
199.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2025
6 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Liczi martini
35 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min