Kajzerki

Kajzerki

4.6 156 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 15 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
  • 100 g wody
  • 100 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 200 g wody
  • 400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 10 g ekstraktu słodowego w proszku
    10 g miodu
  • 20 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 5 - 10 kostek lodu lub ½ szklanki wody

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 391.5 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 696.9 kJ / 166.6 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...