Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt pistacjowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji
Składniki
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g wrzącej wody
-
2 szczypty soli
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
230 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
28 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
383.4 kJ /
91.6 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem limonkowy do tortów
55 min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Frużelina malinowa
10 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.