Biszkopt pistacjowy

Biszkopt pistacjowy

4.8 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
20 porcji

Składniki

  • 100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • 60 g wrzącej wody
  • 2 szczypty soli
  • 8 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 230 g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 28 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 383.4 kJ / 91.6 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...