Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
8 porcji
Składniki
Baza do kremu z kawą zbożową
-
80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
-
6 białek
-
300 g drobnego cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
-
500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie) (ok. 8 g)
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
195.4 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
2000.6 kJ /
478.2 kcal
Tłuszcz
30.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Tort geoda
6 godz.
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Lody o smaku sernika z jagodami
13 godz.
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Sernik baklava
7 godz.