
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza do kremu z kawą zbożową
- 80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
- 6 białek
- 300 g drobnego cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
- 500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
- 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (ok. 8 g) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 478.2 kcal / 2000.6 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Sód
- 195.4 mg