
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z kremem z kawą zbożową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
8 porcji
Składniki
Baza do kremu z kawą zbożową
-
80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
-
6 białek
-
300 g drobnego cukru
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
-
500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie) (ok. 8 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
478.2 kcal /
2000.6 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
30.7 g
Węglowodany
47.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Sód
195.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Sernik baklava
7 godz.
Tort geoda
6 godz.
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5 godz. 30 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Soczewicówka
50 min