Tort bezowy z kremem z kawą zbożową

Tort bezowy z kremem z kawą zbożową

4.6 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 5 min
8 porcji

Składniki

Baza do kremu z kawą zbożową
  • 80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżki kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna
Blaty bezowe
  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Krem z kawą zbożową i dekoracja
  • 500 g mieszanych owoców, świeżych (np. borówki, truskawki, maliny)
  • 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie) (ok. 8 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 478.2 kcal / 2000.6 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 195.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...