Urządzenia i Akcesoria
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
2 jajka
-
80 g cukru
-
130 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
130 g mąki pszennej
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie i dekorowanie
-
55 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
70 - 120 g cukru pudru
-
16 ciastek z kawałkami czekolady mini (patrz wskazówka)
-
30 g masy cukrowej białej
-
25 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
pisak cukrowy, kolorowy czarny
-
200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) białego, w żelu (patrz wskazówka)
-
½ - 1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) niebieskiego, w żelu
-
ciepła woda do kąpieli wodnej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
124.1 mg
Białko
4 g
Kalorie
1235.3 kJ /
295.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Gofry klasyczne
35 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Cake pops na święta
6 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min