Mignardise : macarons rose-gingembre

Mignardise : macarons rose-gingembre

3.5 10 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
2 portions

Składniki

La ganache (à faire la veille)
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 2 c. à café de gingembre en poudre
  • 15 g d'eau de rose
  • 100 g de chocolat blanc
Les macarons (le jour même)
  • 75 g de sucre glace maison
  • 75 g d'amandes en poudre
  • 2 blancs d'œufs
  • 25 g d'eau
  • 75 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de colorant alimentaire rouge, en poudre ou liquide

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1229 kcal / 5130 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 79 g
Węglowodany 113.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...