Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache (à faire la veille)
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 15 g d'eau de rose
- 100 g de chocolat blanc
Les macarons (le jour même)
- 75 g de sucre glace maison
- 75 g d'amandes en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 25 g d'eau
- 75 g de sucre en poudre
- 1 pincée de colorant alimentaire rouge, en poudre ou liquide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5130 kJ / 1229 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 113.5 g
- Tłuszcz
- 79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons chocolat-caramel
2h 30 min
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Boule coco-mangue
9 Std.
Choux façon tiramisu
1u. 50min
Macaron tiramisu
26h
Glace à la fève tonka et copeaux de chocolat
12h 30min
Dacquoise
40 min
Macarons au café
24 godz.
Le macaron caramel
1u. 50min
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15min
Macarons au chocolat
24 godz.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min