Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème au citron
- 2 citrons jaunes non traités
- 150 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 100 g de beurre doux, coupé en morceaux
La meringue suisse
- 60 g de blancs d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1214.3 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Eclairs aux fruits rouges
12h
Macarons aux fruits de la Passion
25h 45 min
Chouquettes pralin
40min
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Dacquoise aux framboises
2h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Macarons au citron
12h
Bûchettes à la crème de citron
3 Std.
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Meringue italienne
30min
Meringue classique
3 Std. 25 Min