Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache aux fraises et à l'amaretto
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de fraises
- 180 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 40 g de liqueur d'amande, type amaretto
Les macarons
- 150 g de sucre glace maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre rouge
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 303.1 kJ / 72.6 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8 Std.
Macarons à la pomme verte
5 godz. 10 min
Bûche glacée abricot-framboise
1 Std. 20 Min
Macarons saveur mojito
26h 30min
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Macarons à la griotte
48h
Macarons au café
24h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5 godz. 10 min
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macaron tiramisu
26h
Macarons au citron
12u.
Macarons au chocolat
24h