Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 50 g de biscuits à la cuillère
- 25 g de biscuits amaretti
- 1 c. à café de zeste de citron non traité, râpé
- 1 c. à café de confiture de fraises
- 375 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 125 g de mascarpone
- 30 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 250 g de fraises
- 4 g de nappage pour tartes (1/2 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau magique au chocolat blanc
3u. 15min
Bûche soyeuse enneigée
4 godz. 35 min
Rose cake aux fraises
2h 15 min.
Délice d'été pêche-abricot
4h
Gâteau brigadier
2h 30min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Cheesecake à la fraise et aux biscuits amaretti
3 Std. 30 Min
Tarte à l'ananas
3 Std.
Tiramisu express
20min
Tiramisu
5h 20 min.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55min