Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- 35 g d'huile d'olive, et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1090 kJ / 257 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pita
1 godz. 30 min
Pain de seigle
5sa
Pain au yaourt
1h 50min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2h 35min
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3h 40min
Pain de seigle
2 godz. 40 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Baguette viennoise
4 godz. 25 min