Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 120 g d'eau
- 120 g de lait demi-écrémé
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café bombée de sel
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
Le lendemain
- 250 g de beurre doux (1 plaquette)
- farine de blé type 55 , pour le plan de travail
- 250 g de pommes à cuire, coupées en quatre
- 50 g de sucre vanillé maison
- 1 gros œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Chausson aux pommes
1 Std. 30 Min
Croissants façon pain au chocolat
3 Std. 35 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Mini-hamburgers italiens
40min
Bretzels sucrés
4h
Boules de Berlin à la compote de pommes
3h 55min
Pain au chocolat
24h
Baguette
3h 45min
Petits pains aux raisins
24h