Pains au lait façon "tangzhong"

Pains au lait façon "tangzhong"

4.4 145 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 24 godz.
14 portions

Składniki

Le tangzhong (à faire la veille)
  • 25 g de farine de blé type 55
  • 125 g d'eau
La pâte (le jour même)
  • 1 œuf
  • 125 g de lait et un peu pour la dorure
  • 15 g de levure boulangère fraîche
  • 350 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de sucre en poudre
  • 2 c. à café de sel
  • 1 c. à soupe de lait en poudre
  • 30 g de beurre doux ramolli

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 140 kcal / 595 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 23.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...