Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le tangzhong (à faire la veille)
- 25 g de farine de blé, type 55
- 125 g d'eau
La pâte (le jour même)
- 1 œuf
- 125 g de lait, et un peu pour la dorure
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de lait en poudre
- 30 g de beurre doux, ramolli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 140 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Pain aux noix
3h 15 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2h 35 min
Pain cocotte
2h 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Pain de mie
3h 20min
Petits pains suédois
16 Std.
Brioche parisienne
24h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min