Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 5 g de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 10 g de sucre en poudre
- 325 g de lait
- 200 g de beurre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
-
80
g de sucre en grains ou sucre à chouquettes
lub 80 g de pépites de chocolat, noir ou blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Brioche espagnole
2h 45 min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Gâche vendéenne
3h 20 min
Brioche italienne
3hod. 15min
Roulé brioché aux fruits confits
3j 10 menit
Brioche parisienne
24h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Gâteau battu
3h
Croissant
16h
Baguette viennoise
4h 25min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Brioche "super bonne"
3h