Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 5 g de sel, et 1 pincée pour la dorure
- 10 g de sucre en poudre
- 325 g de lait
- 200 g de beurre
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
-
80
g de sucre en grains ou sucre à chouquettes
lub 80 g de pépites de chocolat, noir ou blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10 min
Baguette viennoise
4h 25min
Galette à la crème d'amande
1h 20 min
Bretzels sucrés
4h
Pâte levée feuilletée
12h 30min
Brioche parisienne
24 Std.
Petits pains aux raisins
24 Std.
La brioche familiale
5h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 godz.
Brioche de Jeanne
4h 15min