Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache Passion
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 80 g de jus de fruit de la Passion (5 fruits env.)
- 175 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de poudre d'amande
Les macarons
- 130 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire en poudre jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 602.7 kJ / 144.3 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Le macaron caramel
1h 50min
Macarons saveur mojito
26 godz. 30 min
Macarons gingembre-litchi
24h
Macarons fraise-amaretto
24h
Macarons à la griotte
48h
Macarons chocolat-caramel
2 godz. 30 min
Macarons à la pomme verte
5h 10min
Macarons à la mangue sans sucre
2 godz. 30 min
Macarons au citron
12h
Macaron tiramisu
26 godz.
Macarons au chocolat
24h
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min