Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache Passion
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 80 g de jus de fruit de la Passion (5 fruits env.)
- 175 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de poudre d'amande
Les macarons
- 130 g de sucre glace
- 150 g de poudre d'amande
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire en poudre jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 602.7 kJ / 144.3 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26h 30min
Eclairs façon tarte citron
1h 15min
Bonhomme de neige
6 godz. 15 min
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12u.
Eclairs au gianduja et noisettes
4 Std. 15 Min
Vacherin griotte-amande
12u.
Meringues à aromatiser
3h 30min
Macarons coco-chocolat blanc
5 Std. 5 Min
Macarons au citron
12u.
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Meringue italienne
30 Min