Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs moyens (53-63 g)
La crème tiramisu
- 80 g de sucre en poudre
- 5 g de café instantané
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de mascarpone
- 30 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 15 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17sa
Croustillant chocolat-framboise
16h
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15h
Couronne de choux aux fraises
2 godz. 30 min
Mini-saint-honoré
2h
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 Std.
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45 min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.