
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
Sos
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju z orzechów włoskich
- 20 g wody mineralnej, niegazowanej
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
- 1 płaska łyżeczka chili, suszonego
- 1 płaska łyżeczka soli
Sałatka
- 180 g komosy ryżowej (quinoa)
- 1000 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 230 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej z zalewy
- 200 g pomidorów, pokrojonych na kawałki
- 100 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 719.2 kJ / 171.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 793.5 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min