
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
pomidorów, bez skóry pokrojonych na kawałki800 - 850 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
bakłażana pokrojonego na 1-2 cm kawałki200 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala10 g
-
papryki ostrej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
kolendry, mielonej (opcjonalnie)½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej240 g
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
miodu15 g
-
ryż (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.5 kcal /
1467 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1043.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska