
Urządzenia i Akcesoria
Sycylijska caponata
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
bakłażana pokrojonego na 2-3 cm kawałki300 - 350 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki200 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki120 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki80 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na 2 cm kawałki150 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy40 g
-
zielonych oliwek bez pestek40 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata200 g
-
czerwonego octu winnego50 g
-
cukru1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
liści bazylii, świeżych posiekanych2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
123 kcal /
515 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 Min
Pesto z bazylii
10 Min
Papryka po włosku
40 Min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM5, TM6)
35 Min
Hummus z domowym tahini
25 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Sos puttanesca
45 Min
Salsa Verde
15 Min
Penne puttanesca
50 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 Std.
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 Min