
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
-
30 g mąki gryczanej
-
40 g ziaren słonecznika
-
10 g siemienia lnianego
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych posiekanych
-
20 g sosu sojowego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345.3 kcal /
1445.5 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
678.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 godz. 10 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Kotleciki pietruszkowe
25 min