Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
100 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 cm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
240 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej
-
30 g mąki gryczanej
-
40 g ziaren słonecznika
-
10 g siemienia lnianego
-
5 g liści kolendry, świeżych, posiekanych5 g liści natki pietruszki, świeżych posiekanych
-
20 g sosu sojowego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
678.3 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1445.5 kJ /
345.3 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min