Urządzenia i Akcesoria
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Chutney z mango
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka imbiru, suszonego, mielonego
-
1000 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
200 g białego octu winnego
-
250 g cukru
-
1 łyżeczka papryczki piri piri, suszonej, mielonej
Kofty z jagnięciny
-
500 g jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych
-
15 g kolendry, świeżej
-
1 łyżka jogurtu naturalnego
-
1 łyżka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 łyżka przyprawy garam masala
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
woda ilość do namoczenia dłoni
-
olej do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
698.7 kJ /
167 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 min
Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Curry z wołowiną
45 min
Biryani z jagnięciną
1 godz. 20 min
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min