
Urządzenia i Akcesoria
Kofty z jagnięciny i chutney z mango
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
30 sztuk
Składniki
Chutney z mango
-
ząbki czosnku2
-
oleju10 g
-
imbiru, suszonego, mielonego1 łyżeczka
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki1000 g
-
laski cynamonu przełamane na pół2
-
białego octu winnego200 g
-
cukru250 g
-
papryczki piri piri, suszonej, mielonej1 łyżeczka
Kofty z jagnięciny
-
jagnięciny bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)500 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
zielone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych2
-
kolendry, świeżej15 g
-
jogurtu naturalnego1 łyżka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżka
-
kolendry, mielonej1 łyżeczka
-
przyprawy garam masala1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
woda ilość do namoczenia dłoni
-
olej do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
167 kcal /
698.7 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Szybki dhansak z jagnięciny
45 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 godz. 15 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Curry z wołowiną
45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Sos teriyaki
15 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1 godz.