
Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina vindaloo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Marynowanie mięsa
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 3 cm kostkę800 g
-
kaszmirskich papryczek chili, suszonych w całości (patrz wskazówka i wariant)5
-
strączków kardamonu w całości5
-
goździków5
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
ząbków czosnku5
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
soli2 płaskie łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
białego octu winnego45 g
-
wody45 g
Curry
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju30 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki250 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego1 łyżeczka
-
liście kolendry, świeże posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.3 kcal /
1653.9 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
29.4 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
879.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA INDYJSKA
11 Przepisów
Polska
Polska