Wieprzowina vindaloo

Wieprzowina vindaloo

4.4 99 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

Marynowanie mięsa
  • mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 3 cm kostkę
    800 g
  • kaszmirskich papryczek chili, suszonych w całości (patrz wskazówka i wariant)
    5
  • strączków kardamonu w całości
    5
  • goździków
    5
  • ziaren pieprzu czarnego
    1 łyżeczka
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • nasion kminu rzymskiego
    1 łyżeczka
  • ząbków czosnku
    5
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • soli
    2 płaskie łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • białego octu winnego
    45 g
  • wody
    45 g
Curry
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • oleju
    30 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
    250 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • liście kolendry, świeże posiekane, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.3 kcal / 1653.9 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 29.4 g
Węglowodany 8.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 879.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...