
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
masła klarowanego20 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego na 3-4 cm kawałki400 g
-
cukru30 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski200 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)120 g
-
oleju plus dodatkowo 1 łyżka20 g
-
wody plus dodatkowo 2 łyżki550 g
-
sosu sojowego, light30 g
-
wina ryżowego Shaoxing (opcjonalnie)15 g
-
octu ryżowego15 g
-
ketchupu30 g
-
soli1 łyżeczki
-
fileta z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, bez skóry i ości, pokrojonego na 4-5 cm kawałki400 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżka
-
ryżu jaśminowego200 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
-
oleju sezamowego (opcjonalnie) do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
543.2 kcal /
2272.8 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
81.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
1276.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER 2025
6 Przepisów
Polska
Polska