
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
20 g masła klarowanego
-
400 g ananasa, świeżego pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
30 g cukru
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 5 mm paski
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
120 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
20 g oleju plus dodatkowo 1 łyżka
-
550 g wody plus dodatkowo 2 łyżki
-
30 g sosu sojowego, light
-
15 g wina ryżowego Shaoxing (opcjonalnie)
-
15 g octu ryżowego
-
30 g ketchupu
-
1 łyżeczki soli
-
400 g fileta z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, bez skóry i ości, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
1 łyżka skrobi kukurydzianej
-
200 g ryżu jaśminowego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
-
oleju sezamowego (opcjonalnie) do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
543.2 kcal /
2272.8 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
81.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
1276.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska