Urządzenia i Akcesoria
Ryż z łososiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
637.7 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
1963.2 kJ /
470 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
68.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Kurczak w sosie pomidorowo-cebulowym
1 godz. 35 min
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min