Ryż z łososiem i pieczarkami

3.7 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
  • 150 - 180 g papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentrat bulionu rybnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 400 g wody
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
    200 g ryżu do risotto
  • 250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcja

Sód 637.7 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1963.2 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 15.2 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...