Urządzenia i Akcesoria
Ryż z łososiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentrat bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcja
Kalorie
470 kcal /
1963.2 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
15.2 g
Węglowodany
68.3 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Sód
637.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Szybki deser owocowy
5 min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1 godz. 20 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Makaron z krewetkami i porem (TM7)
30 min
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1 godz. 15 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6)
15 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min