Urządzenia i Akcesoria
Ryż z łososiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki dowolnego koloru, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
-
250 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry pokrojonego na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Sód
637.7 mg
Białko
21.5 g
Kalorie
1963.2 kJ /
470 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
68.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i pulpety z indyka w sosie
45 Min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 Min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 Min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 Std. 20 Min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 Min
Mini zielone shakshuki
45 Min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 Std. 15 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 Min
Zupa dyniowa
25 Min