Urządzenia i Akcesoria
Ryba w stylu Veracruz
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów, dojrzałych, mięsistych, pokrojonych w ćwiartki800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
6 filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, np. dorsza, halibuta, morszczuka (100-150 g każdy)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 - 3 łyżki papryczki chili jalapeño, marynowanej, w plastrach, odsączonej1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże w całości
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka cukru
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) posiekana, do posypania
-
1 - 2 limonki (opcjonalnie) pokrojone w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
895.8 mg
Białko
34.4 g
Kalorie
1205.1 kJ /
288 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa grzybowa z dorszem
45 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Pieczona ryba masala
1 godz. 15 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min