Urządzenia i Akcesoria
Ryba w stylu Veracruz
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g pomidorów, dojrzałych, mięsistych, pokrojonych w ćwiartki800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
6 filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, np. dorsza, halibuta, morszczuka (100-150 g każdy)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 - 3 łyżki papryczki chili jalapeño, marynowanej, w plastrach, odsączonej1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże w całości
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka cukru
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) posiekana, do posypania
-
1 - 2 limonki (opcjonalnie) pokrojone w ćwiartki, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
895.8 mg
Białko
34.4 g
Kalorie
1205.1 kJ /
288 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 Std.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 Std.
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 Min
Grillowany łosoś z łódeczkami ziemniaczanymi
1 Std. 10 Min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 Min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 Std.
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 Std.
Pikantna cielęcina z papryką
30 Min
Kurczak pieczony z warzywami
1 Std. 20 Min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 Min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 Std.