
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w stylu Veracruz
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
6 filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, np. dorsza, halibuta, morszczuka (100-150 g każdy)
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże w całości
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek
-
40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka cukru
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) posiekana, do posypania
-
1 - 2 limonki (opcjonalnie) pokrojone w ćwiartki, do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
288 kcal /
1205.1 kJ
Białko
34.4 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
895.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min