Ryba w stylu Veracruz

Ryba w stylu Veracruz

4.6 88 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
    800 g pomidorów, dojrzałych, mięsistych, pokrojonych w ćwiartki
  • 6 filetów z ryby o białym mięsie bez skóry, np. dorsza, halibuta, morszczuka (100-150 g każdy)
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże w całości
    2 - 3 łyżki papryczki chili jalapeño, marynowanej, w plastrach, odsączonej
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 40 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) posiekana, do posypania
  • 1 - 2 limonki (opcjonalnie) pokrojone w ćwiartki, do skropienia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 288 kcal / 1205.1 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 895.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...