Urządzenia i Akcesoria
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
270 g makaronu, suchego gniazda wstęgi, Lubella
-
5 - 10 g liści kolendry, świeżych5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
woda do gotowania makaronu
-
20 g oleju
-
3 ząbki czosnku
-
250 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym250 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka sosu sojowego1 łyżka sosu rybnego
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 szczypty kurkumy, mielonej
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
sól do smaku
-
skórka otarta z pomarańczy (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
714.6 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
1699.1 kJ /
406.1 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Sałatka z kurczakiem, brzoskwiniami i orzechami
20 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min