Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju
- 800 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 500 g wody
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 40 g koncentratu pomidorowego
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 1000 g kopytek, gotowych
-
400
g dyni Hokkaido, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
lub 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę - 20 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2094.2 kJ / 500.5 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1224.5 mg