
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z dynią i kopytkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
500 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1000 g kopytek, gotowych
-
400 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej w 2-3 cm kostkę
-
20 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
500.5 kcal /
2094.2 kJ
Białko
28.1 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
71.9 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
1224.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska