Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 700 g wody
- 220 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w plastry
- 30 g oliwy z oliwek
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 300 g ryżu parboiled
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- ½ łyżeczki czosnku, mielonego
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1296.1 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 405.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki z warzywami i serem
1h 15min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1h 10min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1h
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1h 20 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Pomidorowe kulki ryżowe
40 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1h 45min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 min