
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g korzenia pietruszki z odciętymi końcówkami
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
600 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, halibuta
-
30 g masła
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
700 g wody
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.2 kcal /
2247.4 kJ
Białko
39.7 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
1179 mg