Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 - 14 oz eggplant, diced (approx. 1 eggplant)
- 10 oz bell peppers, cut into strips (approx. 2 peppers)
- 10 - 12 oz zucchini, sliced (½ in. rounds) (approx. 2 zucchini)
- 3 tbsp extra virgin olive oil, plus extra to drizzle
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 4 oz red onion, cut into pieces
- ½ oz extra virgin olive oil
- 10 oz fresh tomatoes, large diced (approx. 2 tomatoes)
- 14 oz canned chopped tomatoes, undrained
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 10 oz French green beans, trimmed and cut into halves
- 14 oz canned garbanzo beans, drained
- 3 oz pitted Kalamata olives
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1592.5 kJ / 380.6 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 22 g
- Sód
- 271.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50 min
Tuscan White Bean Stew
1h
Potato Curry Soup
35 min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45 min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Curried Lentils
5h 15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 min
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Pumpkin Chili
50 min