Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz baby beets, trimmed, quartered
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus 0.5 oz to chop
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 9 oz spelt grains
- 3 ½ oz dry white wine
- 18 oz vegetable stock
- 3 oz chopped walnuts
-
2
oz baby arugula
lub 2 oz beet greens - 1 oz unsalted butter, cubed
- 5 oz goat cheese, divided
- fresh dill fronds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2648 kJ / 633 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1305 mg
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1 Std. 10 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 Std.
Purple Cabbage with Pecan Salad
15 Min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35min
Lentil Salad
35min
Asparagus Cream Soup
25 Min
Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40min