![Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c5883061-b09a-4d5b-bd5a-958c8ff7d631/Derivates/223be1f5-0b5a-4eab-9978-4b2dd0aace9d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz baby beets, trimmed, quartered
- 1 tbsp extra virgin olive oil, plus 0.5 oz to chop
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 9 oz spelt grains
- 3 ½ oz dry white wine
- 18 oz vegetable stock
- 3 oz chopped walnuts (opcjonalnie)
-
2
oz baby arugula
lub 2 oz beet greens - 1 oz unsalted butter, cubed
- 5 oz goat cheese, divided
- fresh dill fronds, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2648 kJ / 633 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1305 mg
Alternatywne przepisy
Hummus
10 min
Cauliflower Mash
25min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30 min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Eggplant and Almond Dip
20min
Hummus (Ilan Hall)
9h 5min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20min
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 min
Curried Lentils
5h 15min