Wersje kompatybilne
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz canned chickpeas
- 19 oz cauliflower florets
- 8 oz rainbow carrots, cut into pieces
- 4 oz red onion, cut into wedges
- 5 oz sweet mini peppers, stem removed, cut into pieces
- 6 oz Persian cucumbers, trimmed, cut into pieces
- 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried oregano
- 1 oz red wine vinegar
- 1 oz water
- ½ oz lemon juice
- 1 heaping tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659.7 kJ / 635.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1086 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli Salad
5 Min
Southern Coleslaw
15 Min
Broccoli Red Lentil Soup
25min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1 Std. 10 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40 Min
Potato Curry Soup
35 Min
West African Peanut Soup with Chicken
50 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10 Min
Chopped Asian Salad
20 Min