Wersje kompatybilne
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 14 oz canned chickpeas
- 19 oz cauliflower florets
- 8 oz rainbow carrots, cut into pieces
- 4 oz red onion, cut into wedges
- 5 oz sweet mini peppers, stem removed, cut into pieces
- 6 oz Persian cucumbers, trimmed, cut into pieces
- 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried oregano
- 1 oz red wine vinegar
- 1 oz water
- ½ oz lemon juice
- 1 heaping tsp Dijon mustard
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 8 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659.7 kJ / 635.7 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1086 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1 Std. 15 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Tex-Mex Bowl
50 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts
10 Min
Broccoli Salad with Red Pepper and Pine Nuts (TM5/6 Metric)
10 Min
Shrimp Orzo with Peas
30 min