Wersje kompatybilne
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arugula Pesto
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 1 oz pine nuts
- 2 garlic cloves
- 3 oz baby arugula
- 2 ½ oz extra virgin olive oil
- ¼ tsp salt
- ½ oz lemon juice
Broccoli
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 20 oz broccoli florets
- 8 oz red onions, sliced thinly (approx. 1 onion)
- 8 oz cherry tomatoes, halved
- 5 oz feta cheese, crumbled
- 2 lemons, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 525 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Chicken
35 Min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55 Min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45min
Mixed Green Salad with Apple Lime Vinaigrette
15 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Creamy Broccoli Salad
10 Min
Southwest Quinoa
40 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 Min