Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz dried black lentils
-
30
oz vegetable stock
lub 30 oz water - 3 oz extra virgin olive oil, divided
- 6 garlic cloves, to taste
- 9 oz baby spinach, plus extra to serve
- ½ cucumber
- 10 cherry tomatoes
- 1 oz pomegranate molasses
- feta cheese crumbles
- microgreens, to garnish
- fresh parsley leaves, to garnish
- ground black pepper, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.5 kJ / 532.9 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 122 mg
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Wild Rice Salad with Miso Vinaigrette
1h 15min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 min
Golden Beet Gazpacho
50min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15min
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9 Std. 25 Min
Purple Cabbage with Pecan Salad
15min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40 Min
Chopped Asian Salad
20 min