![Tofu Ramen Bowl Tofu Ramen Bowl](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/704666EC-0229-4EBA-A48C-015F7C340EB3/Derivates/40E558BC-3DE3-486E-AA17-68A73801C9E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 scallions, white parts, halved, green parts, thinly sliced, to garnish (see Tip)
- 1 oz ginger, peeled, in pieces
- 1 oz sesame oil, plus extra to brush
- 6 oz fresh cremini mushrooms, sliced (¼ in.)
- 1 oz soy sauce, plus extra to brush
- 48 oz vegetable broth
- 16 oz tofu, firm, sliced in planks (½ in.)
- 4 whole eggs
- 2 packages dried ramen noodles
- 3 oz carrots peeled, julienned
- sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 164 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1 godz. 30 min
Soy-Free Tofu with Sriracha Sauce
1 godz. 20 min
Vegan Huevos Rancheros
4h 45min
Vegan "Beefy" Burger
1h 40min
Crispy Korean Tofu
1 godz. 20 min
Vegetarian Japchae
45 min
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
30 min
Cauliflower and Date Tagine
55 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Gochujang Ramen Noodles
30 min
Vegan Cashew Sauté
35 min
Vegetarian Chili
50 min